dijous, 18 de maig del 2017

Haikus

El haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d'una composició breu de 3 versos de 5, 7 i 5 mores. La seva poètica es basa en la sorpresa i l'embadaliment que produeix al poeta la contemplació de la natura. 

Habitualment el haiku, igual que altres redaccions poètiques, tracta d'exposar sobre els diferents fenòmens naturals, parlar sobre el canvi de les estacions o fins i tot de la vida diària de les persones. Gràcies a la influència que la filosofia i l'estètica del zen exerceixen en aquestes composicions, el seu estil té la peculiaritat de contenir naturalitat, la senzillesa però no el simplisme, l'austeritat, la subtilesa, a més de l'aparent asimetria que fa referència a la llibertat i juntament amb aquesta a l'eternitat.

A l'institut ens van fer escriure uns quants haikus per a deures, i arrel d'això he decidit buscar una mica d'informació sobre aquest tipus de poesia i saber d'on ve i de què tracta. Trobo que és una forma de poesia que sembla molt fàcil i ràpida de fer però que a l'hora de posart-hi la cosa canvia: s'ha de trobar un bon tema i saber-lo expressar bé per a que et concordi amb la composició que tenen els haikus.
Tot i que és complicat, a mi m'ha agradat força ja que el resultat que queda és el de un text molt curt però amb un missatge poderós.

Aquests són els meus tres haikus: 

Gent molt poderosa
Societat conformista
Un futur incert


Obre bé la porta,
Mira cap a l’infinit,
No està tan lluny


Estigues atent
Aquest món gira molt ràpid
No t’encantis mai



FONTS: 

  • https://ca.wikipedia.org/wiki/Haiku
  • http://conceptodefinicion.de/haiku/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada